Pirštinių ir rankų apsaugos svarba darbo aplinkoje

Pirštinių ir rankų apsaugos svarba darbo aplinkoje

Jūsų rankos yra tokios pat svarbios kaip ir bet kuri kita jūsų kūno dalis, kad apsaugotumėte, kai kalbama apie saugą darbo vietoje. Siekdama apsaugoti darbuotojus nuo nelaimingų atsitikimų ir sužalojimų darbe, Europos sąjunga nustatė specialius reikalavimus, užtikrinančius, kad darbuotojai turėtų prieigą prie dešinės rankos apsaugos.

Pirštinės yra viena iš svarbiausių rankų apsaugos formų. Tai gali būti nuo paprastų medvilninių pirštinių iki tvirtų, pjovimui atsparių pirštinių, skirtų tam tikroms darbo rūšims. Konkreti darbe vyraujanti rizika nulems, kokios pirštinės reikia.

Pavyzdžiui, statybų pramonės darbuotojams gali prireikti pirštinių su pjovimui ir dilimui atspariomis medžiagomis. Laboratorijos darbuotojai gali reikalauti pirštinių, pagamintų taip, kad apsaugotų nuo cheminių medžiagų ir kitų pavojingų daiktų.

Be pirštinių, yra ir papildomų rankų apsaugos formų, kurios itin svarbios darbuotojams. Pavyzdžiui, gamyboje ir statyboje dažnai naudojamos rankų apsaugos, skirtos apsaugoti nuo vibracijos ir pažeidimų.

Taip pat svarbu žinoti, kad asmeninėms apsaugos priemonėms (AAP) taikomi specialūs ES reglamentai ir kad AAP turi būti pažymėtos CE ženklu, kad atitiktų ES aplinkos, sveikatos ir saugos standartus.

Darbdavių pareiga yra aprūpinti darbuotojus atitinkamomis rankų apsaugos priemonėmis ir labai svarbu, kad darbuotojai naudotųsi šia apsauga. Siekiant užtikrinti, kad rankų apsaugos priemonės būtų naudojamos teisingai, taip pat būtina reguliariai mokyti ir šviesti žmones, kaip jas naudoti ir prižiūrėti.

Apibendrinant, labai svarbu apsaugoti rankas dirbant. Tiek darbdaviai, tiek darbuotojai yra atsakingi už tai, kad jų darbuotojai turėtų tinkamas rankų apsaugos priemones ir tinkamai jas naudotų. Laikydamiesi Europos sąjungoje nustatytų taisyklių ir reglamentų, galime garantuoti, kad darbuotojai yra saugūs ir apsaugoti darbe.

Grįžti į tinklaraštį