Darbo rūbų ir jų standartai Europos Sąjungoje apima keletą svarbių aspektų

Darbo rūbų ir jų standartai Europos Sąjungoje apima keletą svarbių aspektų

1. Asmeninės apsaugos priemonių (AAP) direktyva: Darbo drabužiai, tokie kaip apsauginiai kombinezonai, pirštinės, ausinės ar saugos batai, turi atitikti Asmeninės apsaugos priemonių direktyvą. Tai reiškia, kad produktas turi būti pažymėtas CE ženklu ir importuotojas turi pateikti atitikties deklaraciją bei techninį failą .
2. CE ženklinimas: Prieš parduodant darbo drabužių produktus Europos ekonominėje erdvėje (EEE), būtina patikrinti, ar jie atitinka visus privalomus ES direktyvas, ypač Asmeninės apsaugos priemonių direktyvą. Produktas, jo pakuotė ir naudojimo instrukcija turi būti pastoviai pažymėti CE ženklu .
3. REACH reglamentas: REACH reglamentas, įsigaliojęs 2007 m. ES valstybėse narėse, siekia gerinti ES rinkoje parduodamų produktų kokybę. Jis sukuria pavojingų medžiagų duomenų bazę ir skatina visuomenės supratimą apie chemikalų, naudojamų šiuose produktuose, keliamas sveikatos rizikas .
4. Tekstilės ženklinimo ir pluošto sudėties reglamentas: Kiekvienas darbo drabužių produktas ar kitas drabužis, kuriame yra bent 80% tekstilės pluoštų pagal svorį, turi būti pažymėtas etikete, nurodančia pluošto sudėtį, pavyzdžiui, 100% medvilnė ar 100% poliesteris, ir tai turi būti nuolatinis ženklinimas ant drabužio arba atspausdintas ant jo .
5. Bendrojo produkto saugumo direktyva (GPSD): GPSD reglamentuoja visus produktus, nepriklausomai nuo to, ar jiems taikomi konkrečios srities EN standartai. Pagal šią direktyvą „produktas laikomas saugiu, jei jis atitinka visus Europos arba nacionalinius teisės aktus“ .
6. Pakavimo reglamentas: Nuo 1994 m. gruodžio 20 d. galiojanti Europos Parlamento ir Tarybos direktyva 94/62/EC reguliuoja pakavimo medžiagose naudojamų pavojingų medžiagų kiekį ir pakavimo atliekų tvarkymą ES .
7. EN standartai: Yra keletas EN standartų, taikomų vaikų ir apsauginių drabužių kategorijoms. Pavyzdžiui, EN 14682 standartas yra taikomas vaikų drabužių saugai, o EN ISO 20471 - aukštos matomumo drabužių testavimo metodams ir reikalavimams .
8. Laboratoriniai bandymai: Dažnai tai yra vienintelis būdas įsitikinti, kad jūsų drabužių ar tekstilės gaminiai neatitinka ES reglamentų, pavyzdžiui, dėl formaldehido, ftalatų ir aromatinių aminų. Laboratoriniai bandymai taip pat būtini, kad būtų užtikrinta, kad jūsų drabužiai atitinka atitinkamus standartus, pavyzdžiui, EN 14682 – Vaikų drabužių sauga ir EN 14878 – Vaikų naktinių drabužių degimo elgsena .

Šie standartai ir reglamentai užtikrina, kad darbo drabužiai ES būtų saugūs, patikimi ir atitiktų aukštus aplinkosaugos bei vartotojų apsaugos reikalavimus.
Grįžti į tinklaraštį